Чи потрібен малюку власний посуд? З якого матеріалу дитячі тарілочки самі надійні?

Потреба придбання посуду для малюка виникає в той момент, коли його поступово переводять з грудного або пляшкового вигодовування на звичайне харчування. Як правило, це відбувається до 6-7 місяця життя дитини. Звичайно, можна годувати малюка із звичайних тарілок. Але годувати малюка з посуду, що б’ється непрактично – крихітка любить вивчати такі властивості предметів, як міцність))) Крім того, використовувати дорослий посуд для годування дитини негігієнічно – у кожного члена сім’ї все-таки повинен бути свій набір посуду.

Для маленьких дітей посуд потрібен особливий – адже вони тільки вчаться користуватися столовими приборами і можуть завдати собі травму, наприклад, гострої виделкою або розбивши блюдце. Дитячий посуд також виконує педагогічну функцію: з її допомогою легше вчити дитину їсти самостійно, адже так цікаво самому дістатися до дна тарілочки і побачити там веселого казкового героя!

Існує кілька видів матеріалів з яких виготовляють дитячий посуд.Нещодавно ми дізналила про найбезпечніший і найпрактичніший з них, і вирішили поділитися з вами. Ще не дуже відомий та уже безперечно самий надійний – дитячий посуд з бамбукового дерева!

Щоб виготовити тарілку або стаканчик, бамбук очищають і подрібнюють в порошок. Потім додають потрібний колір за допомогою харчових барвників і відправляють в прес необхідної форми. У ньому виріб запікається при високій температурі і виходить готова тарілка. Часто бамбукову посуд розкривають спеціальним харчовим лаком. Виробники стверджують, що він нешкідливий і спеціально розроблений для цих цілей. 

Плюси бамбукового посуду:

• ціна на такий посуд найчастіше доступна, дешевша фарфорового і скляного;

• мала вага матеріалу;

• витонченість ліній і форм;

• антибактеріальність;

• високі гігієнічні якості, легкість догляду;

• відсутність токсичних компонентів;

• дуже красивий, буває будь-яких форм і забарвлень.

Є й інший матеріал з якого роблять дитячий посуд.

Скло – екологічно чистий матеріал. Однак воно легко б’ється і може поранити дитину. Порцеляновий посуд красивий і термостійкий. Якісний посуд з порцеляни безпечний, але крихкий. Неякісний фарфор може містити меламін – речовина з розряду формальдегідів, яке при попаданні в організм людини викликає розлади з боку шлунка і нервової системи. Найбільш поширений зараз посуд зі спеціальної харчової пластмаси. Такий посуд має масу переваг: він легкий і міцний, не б’ється. Пластмасовий посуд гігієнічний – його просто мити,  якщо їжа нежирна. Мінус – в пластмасовім посуді їжа остигає швидко.

 

 

Оберайте зручніший для вас та малюка посуд, і нехай уся їжа буде на користь.

Вам може сподобатися!

Напишіть відгук